Güne Başlarken
Küresel taraf dengeli, ancak içeride beklentileri aşan enflasyon verileri ve devam eden jeopolitik risklerin baskısı sürüyor. Enflasyonun doğrudan ve dolaylı etkilerini kısaca özetlersek, aylık rakamlarda beklenen gevşeme eğiliminin yaşanmaması TCMB’den faiz indirimlerinin geç başlamasına, bu nedenle büyümenin desteklenme sürecinin gecikmesine, bu durum da şirket finansallarındaki zayıflığın sürmesine neden olacaktır.
Borsa İstanbul’da işlem gören birçok endeks ağırlığı yüksek şirketin hedef fiyatlarında aşağı revizyonlar görmeye başladık ve bunun ağır ağır da olsa bir süre daha devam edeceğini düşünüyoruz. Bu da BIST 100 endeksi üzerinde baskıya neden oluyor. Ancak, sonuçta her finansal / ekonomik gelişme bir fiyatlama meselesi. Zirveden TL ve dolar bazında %20’den fazla gerileyen, mevcut endeks hedeflerine göre %50’den fazla getiri potansiyeli sunan, cari ve tahmini fiyat / kazanç çarpanlarına göre gelişen ülkelere göre %60 civarında iskontoyla işlem gören BIST 100 endeksinde 8.500 – 9.000 bandındaki fiyatlamaların aşırı satıma işaret ettiğini düşünmekteyiz.
Ortadoğu’daki gerilimin ne şiddette devam edeceği, yakın vadede BIST 100 endeksinin bahsettiğimiz aşırı satım bölgesinde ne kadar kalacağı konusunda da belirleyici olabilir. Özellikle petrol fiyatlarında sert bir yükseliş riski devam ederken, içeride ve dışarıda yüksek bir risk iştahı beklemiyoruz. Günün ajandasında ABD istihdam verileri öne çıkıyor. Türkiye 5 yıl vadeli CDS primleri güne 280 baz puandan başlıyor.
Günlük Teknik Analiz Bazlı Hisse Önerileri
Kaynak: Tacirler Yatırım Günlük Bülteni