Yapı Kredi Hisse Önerisi
Yapı Kredi Bankası için 1 milyar dolar sermaye arzı ve 0,5 milyar dolar ilave sermaye ihracı ile sermaye yeterlilik rasyosunda kısa dönemde toplam 225 baz puan iyileşme olmasını gözönünde bulundurarak AL olan tavsiyemizi sürdürüyoruz. 3Ç18’de gerçekleştirilen 367 milyon TL tutarındaki takipteki krediler portföyünden yapılan satışın takipteki krediler rasyosunu 16 baz puan pozitif etkilemesini bekliyoruz. Uzun dönemdeki projeksiyonlarda banka yönetimi 2019 karı üzerinden 2020 yılında temettü ödemesine tekrar başlanmasını hedeflemektedir. Ek olarak etkin maliyet yönetimi, kredi ve mevduatta küçük ölçekli işlere odaklanılması, komisyon geliri yaratımı için işlem bankacılığına ağırlık verilmesi, mevcut risk iştahının korunması ile beraber 2020 yılında bankanın çekirdek sermaye rasyosunun yasal sınırın en az 200 baz puan üzerinde olması, ortalama özkaynak karlılığının ise %17 seviyesinde gerçekleşmesi hedeflenmektedir. Hisse hedef fiyatımız 3.06TL olup %63 artış potansiyeli bulunmaktadır.
Yapı Kredi Bankası’nın net karının 2018 yılında 2017 yılına göre %14 artış göstermesini modelliyoruz. 2019 yılı için de yıllık bazda %17 kar artışı bekliyoruz. Hisse 2018T 3.9x F/K (Benzerlerine göre %12 primli) ve 0.41x F/DD çarpanlarıyla ve 2018T için %12 özkaynak getirisiyle işlem görmekte olup değerleme çarpanlarının cazip olduğunu düşünüyoruz. Bankanın 2Ç18 sonuçları genel olarak bütçeye paralel gerçekleşmekle birlikte banka yönetimi 2018 yılı için net ücret ve komisyon büyümesi beklentisini yukarı yönlü, sermaye yeterliği rasyosu ve kredi riski maliyeti beklentilerini ise aşağı yönlü revize edebileceğini belirtmiştir. Menkul kıymetler portföyü içinde enflasyona endeksli kağıtların oranı %46 olup bu oran rakiplerinin ortalaması olan %35’ün üzerindedir. Bankanın mevduat maliyetlerini korumadaki etkinliği kredi mevduat makasını olumlu etkileyecektir. 2018 yılında bankanın net faiz marjının 10 baz puan azalmasını bekliyoruz. Aktif kalitesi tarafında banka güçlü tahsilat performansı ile öne çıkmaktadır. Enerji ve tarım sektörlerinde yer alan büyük montanlı takibe intikal eden kredilere rağmen, takipteki krediler rasyosu çeyreksel bazda 30 baz puan azalarak 2Ç18’de %3.9 seviyesinde gerçekleşmiştir. Takipteki krediler portföyünden yapılan 1 milyar TL tutarında satış takipteki krediler rasyosunu olumlu etkilemiştir. OTAS kredisi ikinci aşama krediler grubunda yer almaya %30 karşılık oranı ile devam etmektedir. Banka, sektördeki diğer bankalardan farklı olarak Yıldız Holding kredisini yeniden yapılandırmayıp birinci aşama krediler portföyünde sınıflandırmaktadır.
Bu nedenle bankanın ikinci aşama kredilerinin toplam krediler içindeki ağırlığı 40 baz puan artarak %4.8 olarak gerçekleşmiştir. Bu oran sektör ortalaması olan %8’in altında seyretmektedir. Son olarak bankanın üçüncü aşama beklenen zarar karşılıkları 1Ç18’deki 85.7% seviyesinden 82.1% seviyesine gerilemiştir. Bankanın ana ve çekirdek sermaye yeterlilik rasyoları tamamlanan sermaye artışı sonrası çeyreksel bazda sırasıyla 110 ve 90 baz puan artarak 15.1% ve %11.7 seviyelerine yükselmiştir. Ancak banka 2018 yıl sonu için sermaye yeterlilik rasyosu beklentisini (Minimum 15%) kur etkisi ve makro ekonomik beklentilerdeki kötüleşme beklentileri nedeniyle aşağı yönlü revize edebileceğini belirtmiştir.
Raporun tamamı için tıklayın.
Önemli Uyarı: HisseOnerileri.Com, özel izni olmadan hiç bir kurumun araştırma raporunu kendi sunucularında barındırmamaktadır. Sadece kurumların ilgili sayfasına yönlendirmektedir. Dolayısıyla çalışmayan linklerden ve yönlendirilen sayfalardaki içerikten ilgili kurum sorumludur.